Junior Quantitative Risk Analist

  • Vacancies

Functie

Worden er in de toekomst meer of minder mensen arbeidsongeschikt? Wat gebeurt er met de balans van Aegon als al onze klanten een jaar langer blijven leven? Wat is de kans dat mensen af gaan lossen op hun hypotheek en wat is daarbij de impact voor investeerders? Hoe bepalen wij onze kapitaalspositie en hoe houden we daarbij rekening met de belangen van de klant, de aandeelhouders en de toezichthouder? 

Als jij een uitdaging ziet in dit soort vragen, ben je als Junior Quantitative Risk Analyst bij Aegon op je plek. Jouw taak is het verkrijgen van inzicht in en het kwantificeren van de risico’s op het gebied van hypotheken, pensioen-, leven- en/of schadeverzekeringen. Dit doe je door bestaande modellen te onderzoeken en nieuwe modellen op te stellen. Met de verkregen inzichten neem je ook deel in projecten waarin risico’s worden afgedekt. Zo bespaar je geld voor de klant en de aandeelhouder. Onder je verdere verantwoordelijkheden valt dat je op de hoogte komt van het vakgebied en nieuwe ontwikkelingen daarbinnen, om zodoende binnen Aegon echte veranderingen te realiseren.

Over de afdeling

Binnen Aegon Nederland zorgt Financiën Nederland voor een goede financiële besturing van de organisatie. De afdeling Capital Management & Policies is hierbinnen verantwoordelijk voor inzicht, methodologie, research, beleid en advies met betrekking tot alle financiële en actuariële risico's die Aegon Nederland loopt voor de producten die zijn (en worden) verkocht. De afdeling bestaat uit ongeveer 35 collega’s met een kwantitatieve studie-achtergrond die zich in kleinere teams bezighouden met creatieve oplossingen voor deze onderwerpen. Er is op de afdeling een gelijkmatige mix tussen jonge en meer ervaren collega’s. 

Profiel

Als Junior Quantitative Risk Analyst ben je een positieve en proactieve teamspeler, kwantitatief en analytisch sterk, die oplossingsgericht te werk gaat. Aanvullend heb je:

  • Een afgeronde kwantitatieve universitaire studie, zoals econometrie of technische wiskunde;
  • Zo’n 0 tot 3 jaar werkervaring;
  • Programmeerkennis (bij voorkeur in R) is een voorwaarde;
  • De passie om processen en modellen te analyseren, helder uit te schrijven en continu verder te optimaliseren.

Aanbod

Wij bieden je een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Groei en ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom investeren we veel in onze medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet bieden wij je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • Een concurrerend salaris.
  • Een goede werk/privé balans met minimaal 25 vakantiedagen.
  • Een passende reiskostenvergoeding.
  • Uitstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten.

Interesse?

Spreekt deze rol jou aan? Wij ontvangen dan graag jouw cv, motivatiebrief en cijferlijsten van je bachelor en master opleiding. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Eliènne Croes, talent acquisition manager via 06-10193071 of elienne.croes@aegon.nl.

Over Aegon

Aegon biedt wereldwijd zo'n 40 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. We willen de meest aanbevolen verzekeraar worden: een écht klantenbedrijf. ‘Samenwerken’, ‘Duidelijkheid bieden’ en ‘Verwachtingen overtreffen’ vormen de kernwaarden van Aegon. Omdat we het belangrijk vinden dat jij zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die jou financieel zelfstandig maken. Zoals we onze klanten bewust willen laten kiezen voor de producten van Aegon, zo willen we ook dat jij bewust kiest voor ons als werkgever. Wij zoeken voor de afdeling een Junior Quantitative Risk Analyst. Kom jij ons team bij Aegon versterken?