Meewerkstage datatransitie toezicht pensioenfondsen

  • Interships & Traineeships

Ben jij een expert met cijfers en data? Het Expertisecentrum financiële risico’s pensioenfondsen (FRP) binnen DNB is op zoek naar een kwantitatieve (data science) stagiair. FRP maakt deel uit van de divisie Toezicht Pensioenfondsen. Je werkt nauw samen met kwantitatieve specialisten van de afdeling; een dynamische wereld die jou volop kansen biedt!

De stage 

Je krijgt de unieke mogelijkheid om de afdeling FRP klaar te maken voor een aanstaande datatransitie. Je wordt hierbij begeleid door directe collega's uit het team.

Je werkzaamheden bestaan onder meer uit: 

Het bedenken en produceren van datastructuren en –stromen voor toezichtsdoeleinden.
Het opbouwen en herstructureren van analyse tools en programma’s.

Deze werkzaamheden geven je een breed beeld van het toezicht, maar je zult zeker meer dan eens de diepte in gaan bij complexere vraagstukken.

Wie zoeken wij?

Je bent enthousiast, analytisch sterk en bezit schriftelijk en mondeling over goede communicatieve vaardigheden. Met jouw affiniteit voor de materie, “hands-on” mentaliteit en leergierigheid pik je zaken snel op.

Je bent een wo-student in de eindfase van je master data science of gerelateerde studie, zoals computer science, wiskunde of econometrie.
Je bent handig met VBA, SAS EG of vergelijkbare programmeertalen en in staat kwantitatieve materie snel te doorgronden.

Afdelingsprofiel

Binnen de afdeling staat teamwork hoog in het vaandel en je collega’s zijn altijd bereid jou nieuwe dingen te leren. FRP is verantwoordelijk voor de beoordeling van onder meer de gehele financiële opzet, het beleggingsbeleid, het risicomanagement en de governance van instellingen. Zo is de afdeling betrokken bij beleggingsonderzoeken, de evaluatie van herstelplannen van pensioenfondsen en de beoordeling van interne modellen voor Solvency II. FRP bestaat uit een betrokken en enthousiast team van kwantitatieve specialisten, uiteenlopend van beleggingsdeskundigen, risk managers tot actuariële experts.

Bijzonderheden

Je bent beschikbaar voor een stage van 4 tot 6 maanden, bij voorkeur 36 uur per week. De startdatum van deze stage is in oktober of november 2018. Je ontvangt een stagevergoeding van €460,- bruto op basis van een 36-urige werkweek.

Meer informatie

Bart Bos, afdelingsmanager FRP, 020 524 3331, m.b.bos@dnb.nl
Christa de Vries, campus recruitment, 06 310 28773, campusrecruitment@dnb.nl

Stageverzoek indienen

Als sollicitatie ontvangen wij graag een motivatiebrief, een cv en relevante cijferlijsten via het digitale sollicitatieformulier op onze website.