Professional Traineeship Customer Intelligence Analist

  • Interships & Traineeships

Functie

Als Junior Customer Intelligence Analist analyseer je het geheel aan data van Aegon en externe bronnen en pas je geavanceerde analysetechnieken toe om tot fact based inzichten en algoritmes te komen die richting geven aan Aegon. Dit kan gaan over bijvoorbeeld campagnes, klantwaarde- en andere voorspelmodellen, productontwikkeling, pricing, klantprocessen en distributie. Dankzij jouw inzichten hebben we een optimaal beeld van wat klanten belangrijk en aantrekkelijk vinden, hoe we onze processen en prijzen kunnen optimaliseren, maar ook bijvoorbeeld hoe we fraudes snel kunnen identificeren. In een groeiend data-analyticsteam werk je samen met verschillende onderdelen van de business (marketing, sales, pricing, finance, operatie) en met de verschillende start-ups van Aegon.

Profiel

  • Je bent een ambitieuze starter met een (bijna) afgeronde universitaire studie in de richting econometrie, wiskunde of natuurkunde.
  • Je haalt hoge cijfers, hebt al enige werkervaring en bij voorkeur ervaring in nevenfuncties en -activiteiten of hebt bijvoorbeeld stage gelopen in het buitenland.
  • Je bruist van ambitie en wil meewerken aan de transformatie van ons bedrijf naar een toonaangevende, klantgerichte organisatie in financiële dienstverlening.
  • Je bent zelfbewust, analytisch en onderzoekend en in staat om je bevindingen helder te communiceren naar onze business.

Aanbod

Samen met MI Company willen we jou op het gebied van Intelligence snel de beste professional in financiële dienstverlening maken. We bieden je een mooie startfunctie met een marktconform salaris en een meerjarig opleidingsprogramma. In die periode werk je zowel bij Aegon als bij één van onze start-ups. Een stage in een van de andere Aegon-landen zoals de USA of China behoort tot de mogelijkheden. Je komt te werken in een team met collega’s die veelal ook een bèta achtergrond hebben (econometrie, natuurkunde), waar je veel van kunt leren.

Aegon biedt actieve aandacht voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bij Aegon staan vrijheid en verantwoordelijk hoog in het vaandel. Dit betekent dat medewerkers bij ons veel ruimte krijgen om initiatief te nemen en eigen ideeën uit te voeren. Wij vinden samenwerking, performance en een goede sfeer belangrijker dan status of hiërarchie. Bij ons is veel aandacht voor coaching en opleiding. Wij geven je de randvoorwaarden voor jouw succes.

Interesse?

Heb je interesse in deze functie en voldoe je aan het profiel, dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Naast cv en motivatie ontvangen wij graag cijferlijsten (Vwo, Bachelor en Master). Wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met Anne van Busselen, Graduate recruitment, 06-23792726.

Over Aegon

De (financiële) wereld is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Mede daardoor is de verzekeringsmarkt continu in beweging. Met onze producten en diensten willen we bij Aegon mensen in staat stellen financieel gezond oud te worden. Door onze klanten nóg beter dan voorheen van dienst te zijn streven we ernaar de meest aanbevolen verzekeraar van Nederland te worden. Dat vraagt om medewerkers die actief kunnen en willen bijdragen aan die verandering.

Binnen Aegon Nederland is Analytics & Pricing een nieuwe afdeling waarin alle competenties rondom data analytics, customer,- en market Intelligence, en pricing samenkomen. Om succesvol te zijn in een snel veranderende wereld wil Aegon namelijk een toonaangevende speler zijn op het gebied van data en intelligence. Deze ambitie is duidelijk verankerd in de strategie van Aegon.