Traineeship Data Intelligence

  • Interships & Traineeships

Functie

Als Junior Data Analist analyseer je het geheel aan data van Aegon en externe bronnen en pas je geavanceerde analysetechnieken toe om tot fact based inzichten en algoritmes te komen die richting geven aan Aegon. Dit kan gaan over bijvoorbeeld campagnes, klantwaarde- en andere voorspelmodellen, productontwikkeling, pricing, klantprocessen en distributie. Dankzij jouw inzichten hebben we een optimaal beeld van wat klanten belangrijk en aantrekkelijk vinden, hoe we onze processen en prijzen kunnen optimaliseren, maar ook bijvoorbeeld hoe we fraudes snel kunnen identificeren. In een groeiend analyticsteam werk je samen met verschillende onderdelen binnen  de organisatie (bijvoorbeeld marketing, sales, pricing en finance).

Vaardigheden

  • Je bent een ambitieuze starter met een (bijna) afgeronde universitaire studie in de richting econometrie, wiskunde, natuurkunde, computer science, kunstmatige intelligentie en andere bèta opleidingen
  • Je haalt hoge cijfers, hebt bij voorkeur ervaring in nevenfuncties en -activiteiten of hebt bijvoorbeeld stage gelopen in het buitenland
  • Je hebt de ambitie om programmeervaardigheden te ontwikkelen (zoals SQL, R, Python)
  • Je hebt goede kennis en ervaring met analytische methoden en technieken (zoals GLM, segmentatie technieken, random forest, decision trees)
  • Je bruist van ambitie en wil meewerken aan de transformatie van ons bedrijf naar een toonaangevende, klantgerichte organisatie in financiële dienstverlening
  • Je hebt passie voor het oplossen van complexe vraagstukken en je bent in staat om je bevindingen helder te communiceren naar onze afdelingen.

Compensatie

Samen met MICompany willen we jou op het gebied van Data Intelligence snel de beste data analist in financiële dienstverlening maken. We bieden je een mooie startfunctie met een marktconform salaris en een meerjarig opleidingsprogramma. In die periode werk je zowel bij Aegon Nederland maar heb je ook de mogelijkheid om projecten te doen bij één van onze start-ups zoals Knab of bij een van onze vestigingen in het buitenland (bijvoorbeeld in Brazilie, Singapore, Spanje of Amerika). Je komt te werken in een team met collega’s die veelal ook een bèta achtergrond hebben, waar je veel van kunt leren.
 
Aegon biedt actieve aandacht voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bij Aegon staan vrijheid en verantwoordelijk hoog in het vaandel. Dit betekent dat medewerkers bij ons veel ruimte krijgen om initiatief te nemen en eigen ideeën uit te voeren. Wij vinden samenwerking, performance en een goede sfeer belangrijker dan status of hiërarchie. Bij ons is veel aandacht voor coaching en opleiding. Wij geven je de randvoorwaarden voor jouw succes.

Contact

Kan jij niet wachten om bij ons aan de slag te gaan? En ben jij dé data analist in spé die wij zoeken? Stuur dan jouw motivatiebrief, cijferlijsten en cv naar ons toe. Benieuwd naar wat Aegon nog meer doet? Lees dan vooral verder bij ‘over Aegon’. Wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met Nienke Luidinga (Nienke.luidinga@aegon.nl).