Student Login

Deloitte - Werkstudent Actuariaat

Werkstudent Actuariaat – Kantoor Amsterdam

Locatie Amsterdam, Noord-Holland
Organisatieonderdeel Financial Advisory Services, Pension Advisory
Opleidingsniveau Universitair
Functieniveau Werkstudent
Soort functie 2/3 dagen per week

Jouw functie als Werkstudent Actuariaat

Passie voor financials, risico’s en strategie? Ben je analytisch, communicatief vaardig, teamplayer en sterk resultaatgedreven? Dan ben je helemaal op je plek bij Deloitte Pension Advisory, één van dé adviseurs op het gebied van pensioenen. Als één van de 40 jonge adviseurs binnen het Pension Advisory team adviseer je grote ondernemingen en pensioenfondsen over pensioenen en andere arbeidsvoorwaarden, op een viertal gebieden:
- Corporate Pension Advisory adviseert bedrijven over de inrichting en uitvoering van pensioenregelingen en overige arbeidsvoorwaarden. Hierbij kan je denken aan trajecten als het ontwerp van een nieuwe pensioenregeling, het assisteren bij de selectie van een uitvoerder van een pensioenregeling, het harmoniseren van verschillende regelingen (bijvoorbeeld na een overname) of een volledige strategische heroriëntatie van het pensioenbeleid. Hierbij sta je in nauw contact met het management (CFO, HR) van het bedrijf.
- Pension Fund Services adviseert pensioenfondsen over zaken als het (ALM) risicobeleid van het pensioenfonds, de pensioenuitvoering van het pensioenfonds en de governancestructuur van het pensioenfonds. Tevens wordt advisering verricht aan pensioenuitvoerders en toezichthouders. Je kunt hierbij denken aan trajecten waarbij je pensioenfondsbesturen adviseert hoe in het beleid en de uitvoering om te gaan met de huidige uitdagingen in de financiële markten en de strengere eisen van de toezichthouder.
- Pension Accounting adviseert corporates op het snijvlak tussen de interpretatie van verslagleggingregels, zoals IAS19, en het waarderen van (pensioen)regelingen voor de jaarrekening. Je voegt hierbij duidelijke en krachtige toegevoegde waarde toe voor de CFO.
- Mergers & Acquisitions adviseert bij pensioen due diligences zowel kopende als verkopende partijen - grote investeerders en ondernemingen - over financiële pensioenrisico’s en de gevolgen op pensioengebied bij fusie- en overnameprojecten. Dit betreft zowel advisering met betrekking tot de waardering van een bedrijf en de juridische voorwaarden, als het in kaart brengen van scenario’s waarmee de cliënt geconfronteerd gaat worden ná de transactie.
Als werkstudent werk je op verschillende opdrachten. Je ondersteunt analisten en consultants bij de uitvoering van de projecten. Je verricht werkzaamheden op de verschillende pensioen gebieden waarop het Pension Advisory team opereert; Corporate Pension Advisory, Pension Fund Services, Pension Accounting en Mergers & Acquisitions. Zo zal je ondersteunen bij onder andere de uitvoering van complexe analyses en het opzetten van modellen, offertes en klantpresentaties. Bovendien analyseer je marktgegevens en werk je voor een brede groep nationale en internationale klanten, waarmee je ook snel zelf in contact komt. Je werkt mee aan de realisatie van projecten en krijgt daarbij een goede kijk in de keuken van wat wij doen.

Jouw profiel als Werkstudent Actuariaat

Als jij wordt uitgedaagd door de bovenstaande functieomschrijving en voldoet aan onderstaand profiel, maken we graag kennis met jou!
- Een bijna afgeronde universitaire studie: Econometrie, Actuariaat, Wiskunde of een bèta studie met financiële affiniteit;
- Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschift;
- Een gedreven en flexibele teamspeler, die naast zijn/haar studie nevenactiviteiten heeft ontplooit aan een universiteit of bij een studie-, studenten-, of sportvereniging;
- Je bent communicatief, leergierig, ambitieus, zelfstandig, doortastend en goed in het presteren onder tijdsdruk;
- Analytisch en resultaatgericht, met oog voor kwaliteit;
- Ervaring met Word, PowerPoint en bedreven met Microsoft Excel, eventueel aangevuld met Visual Basic.

Deloitte

Met kantoren in heel Nederland en ruim 4500 medewerkers is Deloitte Nederlands grootste organisatie op het gebied van Consulting, Audit, Tax en Financial Advisory Services. Onze financieel adviseurs winnen regelmatig prestigieuze onderscheidingen. Dat betekent dat je met ambitieuze, hoogopgeleide collega’s werkt, vaak in multidisciplinaire en internationale teams. In een open, informele, maar professionele bedrijfscultuur met veel ruimte voor innovatie en eigen initiatief.
Deloitte Pension Advisory maakt onderdeel uit van Deloitte Financial Advisory Services (FAS). Binnen FAS werken ongeveer 225 medewerkers. FAS is actief op het gebied van complexe financiële transacties, Mergers and Acquisitions (M&A), waaronder Corporate Finance en due diligence, vastgoed en pensioenen. De werkzaamheden lopen uiteen van financieel advies bij bedrijfsovernames tot het realiseren van financiering voor grote nieuwbouwprojecten. Maar ook Financial Modelling, strategisch vastgoedadvies, gebiedsontwikkeling en waardebepaling van contracten en pensioenen komen aan bod.
Binnen Pension Advisory heerst een informele sfeer. Hierdoor zijn de lijnen kort en word ook jij betrokken in de discussie. Het is een jong team waarin iedereen zijn eigen carrière maakt. Stel veel vragen, denk mee met de business en buiten de gebruikelijke kaders, durf verantwoordelijkheid te nemen, laat zien wat je in je hebt. Een snelle doorgroei is voor toptalent eerder regel dan uitzondering. Daarnaast bieden we je arbeidsvoorwaarden die passen bij de uitoefening van je werkstudentschap, zoals een laptop.

Interesse?

Meer weten of solliciteren? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking. Of mail deze stukken (motivatiebrief, CV en cijferlijst) naar Desirée Markus, dmarkus@deloitte.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Desirée Markus op telefoonnummer 06-13127273.
De sollicitatieprocedure bestaat uit een cv screening,een assessment en drie gesprekken. Kijk ook eens op www.werkenbijdeloitte.nl en http://deloitte.hyves.nl/.