Junior Risk Consultant - Triple A Banking

  • Vacancies

Triple A - Risk Finance
Out of the box actuaries and risk professionals

De functie
Je gaat als junior risk consultant aan de slag binnen onze nieuwe business line Banking. Je werkt samen met een team professionals aan opdrachten voor de diverse grootbanken en kleinere bancaire niche spelers. De werkzaamheden verschillen per opdracht en kunnen bestaan uit het maken van financieel wiskundige berekeningen, het ontwikkelen van krediet risico, rente risico en cash flow modellen, veelal in de context van nieuwe wetgeving zoals bijv. Basel III, EBA Stress Testing, AQR, IFRS-9 en tevens ALM. Daarnaast hebben we jouw econometrische vaardigheden nodig voor meer operationele uitdagingen zoals de waardering van bijv. hypotheekportefeuilles, kwantificeren van marktrisico’s, uitvoeren van stress testing, FTP en bepalen van Economic Capital. Een stevige kennis op het gebied van data vraagstukken en beheersing van bijv. C++, C#, Matlab, Excel VBA, Open Source (R), Monte Carlo en Markov vinden wij eveneens belangrijk.
 
Wat bieden wij jou
Wij bieden een uitdagende functie binnen een hecht team van professionals van de nieuwe unit Banking als onderdeel van een ambitieuze, gedreven en groeiende organisatie. Werken bij ons betekent jezelf ontwikkelen op gebied van risicomanagement en econometrische consultancy. Triple A - Risk Finance is een jonge en dynamische organisatie waarbij persoonlijke en professionele groei centraal staan. Daarnaast bieden wij uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 
Het profiel
We zoeken nieuwe collega’s met een opleiding econometrie gecombineerd met sterke persoonlijke vaardigheden: analytisch, adviesvaardig, resultaatgericht, innovatief en ondernemend. Je bent tevens geïnspireerd door risicomanagement, regulatory vraagstukken en dynamiek op het gebied van banken en weet je binnen dit vakgebied uitstekend te profileren. Door je sterke communicatieve vaardigheden ben je een sparringpartner voor je collega's en door je mindset stel je de klant ook echt centraal. Je bent voor minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Geïnteresseerd?
Ben jij die gekwalificeerde junior consultant? Stuur dan je reactie met cv, cijferlijsten en motivatie naar werken@aaa-riskfinance.nl t.a.v. Annemarie Korterink of neem direct contact op via nummer 020 - 707 3640.