(Kandidaat) Blackbelts/(Junior) Consultants Operational Excellence ING Amsterdam

 • Vacancies
Vakgebied Dienstverband
Project- en Procesmanagement Medewerker
Ervaring Vacaturenummer
Ervaren 041376
Minimale educatie  Vacature geplaatst op 
Master 2015-11-18

Jezelf ontwikkelen tot/ als Blackbelt in een dynamische omgeving

Omdat wij continu groeien zijn wij altijd op zoek naar starters en junioren die als (kandidaat) Blackbelt het voortouw willen nemen om ING Domestic Bank te laten excelleren in haar klantprocessen. Deze functie kan ook interessant voor je zijn als je op zoek bent naar een rol als Strategy Consultant binnen een organisatie.

Cruciale rol als consultant in het verbeteren van klantprocessen

Als (kandidaat) Blackbelt bij ING initieer en realiseer je vanuit de expertafdeling Business Change verbeteringen in end-to-end klantprocessen en je hebt zo directe invloed op de klanttevredenheid. Je vervult een cruciale consultantrol in het leveren van de beste prestaties aan onze klanten; de juiste service, snel en foutloos. Hierin werk je nauw samen met (ervaren) collega Blackbelts, maar ook met andere afdelingen binnen de ING. 

Je functie is breed en afwisselend. Tot jouw belangrijkste taken behoren onder meer:

 • het zelf uitvoeren van projecten waarbij je betrokkenen van andere afdelingen en collega Blackbelts begeleidt met expertise op het gebied van procesverbetering en veranderkunde.
 • het in projecten coachen van de lijn op gedrag en effectieve besluitvorming op basis van feiten waarmee je een blijvend resultaat borgt.
 • het leiden van operationele teams door een verandering die gericht is om op feiten te sturen en continu te verbeteren.
 • het coachen van lijnmanagement om dit zelfstandig door te zetten. Daarbij richt je je zowel op de zachte aspecten (gedrag en communicatie) als harde aspecten (gebruik van cijfers en tools).

In je rol acteer je als consultant op alle niveaus binnen de organisatie; van operationeel medewerker tot directie. Om draagvlak te creëren in de verandertrajecten wordt een maximaal beroep gedaan op jouw interpersoonlijke en coachingsvaardigheden. Daarnaast zijn een sterk analytisch vermogen en cijfermatig inzicht een vereiste om de juiste structuur aan te brengen in probleemstellingen, analyses uit te voeren en de juiste grondoorzaken en oplossingsrichtingen te selecteren.

Concrete resultaten behalen

Als (kandidaat) Blackbelt werk je in procesverbetertrajecten waarin het behalen van concrete resultaten altijd voorop staat. De gemiddelde looptijd van deze procesverbetertrajecten is 3 tot 6 maanden. Enkele voorbeelden van procesverbetertrajecten waar Blackbelts aan hebben gewerkt en waarvan klanten dagelijks profiteren zijn:

 • Reductie van doorlooptijd van een hypotheekaanvraag. Niet binnen 5 dagen terugkoppeling, maar binnen 4 uur.
 • Verkorten van de doorlooptijd bij Operations Betalen waarbij alle klantverzoeken nu dezelfde dag nog worden afgehandeld.
 • Verbeteren van het achterstandsbeheer van processen bij hypotheken waardoor 50% minder mensen een betalingsachterstand oplopen.
 • Verbetering van het nabestaandenproces, waarbij 80% van onze klanten dit proces met een 7 of hoger beoordeelt.

Om bovenstaande te realiseren maken we, naast Lean Six Sigma, ook gebruik van de methoden en technieken zoals Sales Funnel Excellence, Operationeel Management, Design for Six Sigma, datamining, discrete event simulatie en klantkeuze onderzoek.

Werken in een dynamische omgeving en jezelf blijven ontwikkelen (eventueel ook in het buitenland)


Als (kandidaat) Blackbelt ben je onderdeel van een prettig en professioneel team van circa 35 collega Blackbelts binnen de afdeling Business Change in Amsterdam. Je werkt in een omgeving waar continue innovatie veel dynamiek geeft aan je functie en waar we het leuk vinden ook buiten het werk dingen met elkaar te ondernemen (bijvoorbeeld een gezamenlijke wintersport of teamborrels). Om de beste dienstverlening te kunnen leveren investeren we veel in kennisdeling en jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo staat tijdens onze maandelijkse teamdag kennisuitwisseling altijd centraal.
Ook is er een uitgebreid intern trainingsprogramma en heb je een persoonlijk opleidingsbudget tot je beschikking om jouw kennis en vaardigheden op peil te houden. Hoe je dit exact vormgeeft, bepaal je samen met je manager. Dit alles helpt je om optimaal te profiteren van de mogelijkheden om door te groeien binnen de afdeling Business Change, maar ook naar lijnmanagement en specialistische functies.
Daarnaast bestaat er de mogelijkheid tot het doen van projecten in het buitenland van 3 maanden tot een half jaar. Je voert dan een Blackbelt project uit en deelt kennis met lokale Blackbelts in 1 van de 40 landen waar ING gevestigd is.
 
Voor een goed beeld van onze afdeling en deze functie kun je ook deze videoclip bekijken. 
 
ING Domestic Bank zet de stap naar een nieuwe organisatie die volledig conform het Agile gedachtegoed werkt. Dit doen we vooral omdat we daarmee de dienstverlening aan onze klanten verder kunnen verbeteren. Maar minstens zo belangrijk vinden we het dat onze medewerkers daardoor hun werk met nog meer plezier gaan doen en de ruimte krijgen om iedere dag weer het beste uit zichzelf te halen.
 
De nieuwe organisatie is opgebouwd uit verschillende Tribes en Centers of Expertise. In een Tribe zijn professionals met verschillende expertises onderdeel van een Chapter. Binnen de Tribes werken we met zelfsturende, multidisciplinaire en autonome teams: de Squads. Om snel in te kunnen spelen op veranderende klantbehoeften is er geen definitieve organisatiestructuur en evolueert het model continu.Voor het Blackbelt team betekent dit nog meer kor cyclisch verbeteren, verbeteringen direct toetsen in proeftuinen en werken in (pop up) multidisciplinaire teams. 
 
Zie voor meer informatie over onze manier van werken: http://www.ing.jobs/Nederland/Over-ING/Wat-ING-biedt/Agile-werken.htm.

Interessant arbeidsvoorwaardenpakket

In deze fulltime functie (40 uur) heb je als (kandidaat) Blackbelt bij ING Domestic Bank niet alleen een uitstekend salaris (afhankelijk van jouw werkervaring) en een OV jaarkaart, maar heb je ook recht op 27 vakantiedagen en een 13emaand.

Wie zoeken we? 

Je bent een enthousiaste teamspeler die een uitstekend analytisch vermogen combineert met uitmuntende veranderkundige kwaliteiten. Je hebt een lerende, open instelling richting medewerkers en leidinggevenden. Je bent als consultant overtuigend en daadkrachtig in je optreden en je kunt goed communiceren en samenwerken op alle niveaus in de organisatie.

Daarnaast:

 • zijn een afgeronde WO-opleiding en een excellent academisch trackrecord vereisten;
 • heb je maximaal 3 jaar relevante werkervaring in een financiële omgeving. Je bent LSS Blackbelt gecertificeerd of in staat dit binnen 1 jaar te worden;
 • daag je jezelf continu uit om 100% te presteren;
 • beheers je de Nederlandse taal uitstekend in woord als geschrift. 

Meer weten of solliciteren?

Herken jij je in dit profiel? Solliciteer dan nu en word (kandidaat) Blackbelt/Junior Consultant Operational Excellence bij ING Domestic Bank in Amsterdam. Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Robbert Weijers. 06-12472425. Ben jij al zeker van je keuze en wil jij aan de slag als (kandidaat) Blackbelt bij de ING? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton op deze link.