Actuarieel Instituut

 

Ben jij binnenkort één van de actuarissen van de nieuwe generatie?

Vind je het leuk om met getallen te werken, doorzie je complexe problemen vaak eerder dan anderen of ben je goed in logisch denken? Dan is een carrière als actuaris iets voor jou!

In een actuarieel beroep gaat het om het inschatten van risico’s , die veelal grote financiële gevolgen kunnen hebben, zoals bijvoorbeeld schade door overstromingen. Juist daarom heb je als actuaris een belangrijke rol bij bedrijven. Wij bieden met onze opleiding Executive Master of Actuarial Science (EMAS) de snelste route aan om actuaris te worden!

Actuarissen houden zich bezig met het identificeren en kwantificeren van risico’s en stellen de financiële gevolgen vast die deze risico's met zich meebrengen. Ze werken voornamelijk in de financiële dienstverlening bij verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, adviesbureaus of bij toezichthoudende instellingen zoals De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten. Door de huidige ontwikkelingen binnen van het vakgebied en de financiële sector houden actuarissen zich ook steeds meer bezig met (financieel) risicomanagement en Data Science.

Opleidingen

Het werkveld van actuarissen verandert en verbreedt snel, wat grote uitdagingen met zich meebrengt. Heb jij de ambitie om actuaris te worden en zoek je antwoorden op de uitdagingen van morgen? Dan biedt onze Executive Master of Actuarial Science (EMAS) jou de snelste route!

  • Een deeltijd WO-masteropleiding (MSc), goed te combineren met werk en privé
  • Voldoet aan alle opleidingseisen voor de titel Actuaris AG (AAG), NVAO geaccrediteerd
  • Speciaal (op maat) ontwikkeld om je in korte tijd te specialiseren als actuaris
  • Intensieve band met je medestudenten en een sterk netwerk
  • Alle hoorcolleges en praktijkopdrachten (cases) in Utrecht

Informatie

Ga voor meer informatie over EMAS naar onze website of neem direct contact op met leandra.pennartz@ag-ai.nl (+31 (0)30-6866190) en bespreek met haar het traject dat het beste bij jou past.

Wil je meer informatie over het Actuarieel Instituut of over onze andere opleidingen, leergangen en cursussen? Ga dan naar onze website.